Пътищата са сухи, очаква се засилен трафик
Пътищата са сухи, очаква се засилен трафик / Валентина Добринчева

Пътищата на територията на област Добрич са сухи. Видимостта е добра. В 4.00 часа температурата е била 1 градус, а в 8.00 часа - 0 градуса, съобщават от Областно пътно управление. Оттам напомнят, че от вчера, 1 януари 2011 г., е затворен за движение 6-километров участък на републиканския път Честименско - Каблешково - Граница с ОПУ - Силистра. Ограничението е въведено до 31 март, поради лошото състояние на трасето, което не позволява зимно почистване.

Интензивен автомобилен трафик по пътищата в страната се очаква днес - последния почивен ден от Новогодишните празници. Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия и предимно сухи, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура". Мокри участъци има в областите Видин, Хасково, Бургас, Смолян, на прохода Петрохан, като на отделни места има частични заледявания.

Автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Марица" са сухи. Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишки и Дюлински. Гъста е мъглата в столицата, видимостта е до 20 м. От „Пътна полиция" призовават шофьорите да се съобразяват със зимните условия по пътищата, автомобилите да бъдат проверени за техническата им изправност и да са със зареден с гориво резервоар.

Преди обяд над полупланинските райони от страната времето ще бъде предимно слънчево, а в равнините ще бъде мъгливо с намалена видимост. В следобедните часове почти навсякъде мъглата ще се вдигне и видимостта ще се подобри, но от юг облачността бързо ще се увеличи, като до вечерта заоблачаването ще обхване цялата страна.