Пътищата са проходими, но заснежени
Пътищата са проходими, но заснежени / DarikNews.bg

Пътищата в Добричка област са заснежени, но обработени и проходими при зимни условия, съобщават от Пътно управление. 21 машини почистват републиканската пътна мрежа. Призовават се водачите да съобразяват скоростта и дистанцията с конкретната пътна обстановка.

Над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време, съобщиха от НИМХ. Все още със значителна облачност и на места със слаби превалявания от сняг ще се задържи времето в Източна България, но и там снеговалежите ще са в процес на спиране. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България - северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°. Максималните между минус 5° и плюс 1°, за Добрич – минус 5.

В планините ще бъде студено. След много ниските сутрешни температури - по върховете - минус 20° - минус 24°, през деня максималните на височина 1200 метра ще достигнат около минус 10°, на 2000 метра - около минус 15°. Облачността ще се разкъса и в масивите от западната и централна част от страната ще намалее до предимно слънчево време. Все още повече ще бъдат облаците над Източна Стара планина и Странджа, където ще има и слаби снеговалежи, но и те ще бъдат в процес на спиране. Ще продължи да духа силен северен вятър.

По Черноморието ще се задържи предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг, но валежите ще са в процес на спиране. Ще се задържи ветровито с умерен и временно силен север-северозападен вятър.