Кметът на Добрич подари сребърна монета на първото бебе за 2018 г., родено в града
Кметът на Добрич подари сребърна монета на първото бебе за 2018 г., родено в града / Община Добрич
Кметът на Добрич Йордан Йорданов посети днес добричката болница и дари със сребърна монета първото бебе, родено в града за 2018 г. Монетата е с фотография на Ан Гедес, известна в целия свят със своите творби и е придружена със сребърна гривна.

Кметът поднесе цветя на младата майка и пожела на малката госпожица да расте безгрижно и спокойно, много да радва родителите си и те да я подкрепят в нейния житейски път.

Първото новородено бебе в Добрич е проплакало на 1 януари 2018 г. в 4:15 часа. Момиченцето е с тегло 2 кг. и 460 г. и дължина 50 см. Тя е второ дете за Назик Диляверова от село Ляхово, община Балчик. И майката, и детето се чувстват добре и с нетърпение очакват да се приберат у дома.

През 2017 г. в добричката болница отчичат 998 раждания, а новородените бебета са 1011. Лекарите са дали живот на 15 двойки близнаци през миналата година.

Ан Гедес е един от най-талантливите фотографи на нашето време. Нейните работи са публикувани в над 83 държави, а книгите й са отпечатани в над 18 милиона копия по целия свят.

В тях главни действащи лица са бебетата - настанени по един удивителен начин в цвете, облечени като мечета или заспали в най-сладката поза.