Първи фестивал на меда в Добрич
Първи фестивал на меда в Добрич / Sofia Photo Agency, архив

В Добрич се организира първи фестивал на меда и пчелните продукти. Инициативата е в рамките на Национална седмица на меда и се организира от Съюза на българските пчелари /СБП/. Откриването на фестивала е насрочено за 10.00 ч. пред хотел "Добруджа".

Идеята на събитието е да се даде възможност за директна среща и обмен на информация между производителите-пчелари, както и да се повиши популярността на пчелните продукти и познаваемостта им от гражданите. По време на фестивала, който ще продължи до 18 август, ще се предложи дегустация на мед и други пчелни продукти, произведени в цялата страна.

От 14.00 часа в зала "Европа" на Областна администрация е предвидена среща-разговор с гост-лектори проф.Чучкова и д-р Ангел Грънчаров от Националната асоциация на научните работници в областта на пчеларството. На срещата ще присъстват инж. Михаил Михайлов, председател на УС на Съюза на българските пчелари и Янко Янков, зам. председател на СБП и председател на областната структура във Варна. Срещата е отворена за граждани и специалисти в бранша.

Първият фестивал на меда и пчелните продукти се провежда под патронажа на Областния управител Желязко Желязков и със съдействието на община Добрич.