Първа среща с публиката на Големите момичета не плачат
Първа среща с публиката на Големите момичета не плачат / Дарик Добрич

Драматичен театър "Йордан Йовков" представя първата си за 2015 г. премиера. Това е спектакълът "Големите момичета не плачат" от Нийл Саймън. Постановката е на Костадин Бандутов. Участват Мария Гинкова - актриса във варненския театър, Мария Генова, Любов Николова, Ралица Добрева, Соня Георгиева, Татяна Христова, както и мъжете Красимир Демиров и Валентин Андреев-Рафе.

Това е втора постановка в добричкия театър по известния американски драматург след "Слънчевите момчета" през 2011 г. със Стефан Мавродиев и Борис Луканов, постановка на Николай Николаев.

Добричките зрители ще видят за първи път на сцената младата Мария Генова от Варна, завършила колежа "Любен Гройс", която вече е на щат в ДТ "Й.Йовков". "Големите момичета не плачат" е втора постановка след "Вражалец" за ученичката Ралица Добрева, която т.г. завършва Езикова гимназия, и шесто заглавие в биографията на единадесетокласничката Соня Георгиеа.

Спектакълът разказва за шест жени, които се събират редовно, за да споделят своите впечатления от живота, своите тъги и радости, казват от театъра и канят да се посмеем с новото представление в Камерна зала.