Пускат водата в бившето студентско общежитие
Пускат водата в бившето студентско общежитие / netinfo

След многочасови преговори днес в областна управа е постигнато споразумение за решаване на проблема с водоподаването в бившето студентско общежитие на варненския Медицински университет. Това се казва в прессъобщение от областната управа в Добрич.

Както ДАРИК вече съобщи, вчера пред сградата на Областна администрация  беше проведен протест от обитателите на Студентско общежитие № 1 по ул. «Калиакра» № 54 с искане да бъде пусната водата в сградата, в която живеят около седемдесет семейства. Те нямаха вода 6 дни.

Днес областният управител Динчер Хаджиев проведе работна среща с представители на протестиращите, Енчо Петров - представител на Медицинския университет Варна и отговорник за общежитието в Добрич и Величко Василев -шеф на ВиК-Добрич.

Медицинският университет като собственик на общежитието трябва да поеме цялата отговорност по организацията, контрола и отчитането на текущите разходи, както и всички останали дейности свързани с неговото управление и стопанисване - около това становище се обединили преговарящите.

Те са се споразумели на всяко пето число от месеца представител на Медицински университет Варна да пристига в студентско общежитие с фактури и касов апарат за събиране на извършените през предходния месец разходи за вода и ел.енергия. Определеното длъжностно лице ще издава фактура и касов бон на обитателите на общежитието за всяка събрана сума, след което заедно с представител на областна администрация и излъчен представител на обитателите на общежитието ще внасят събраните суми по направление.

ВиК трябва още днес да осигури нормално водоподаване на обитателите на сградата. До 16.00 часа на 27.08.2007 година обитателите на общежитието се задължават да внесат в касата на водното дружество стойността на последната неплатена сума за м. юли тази година. Ако договореното условие не бъде изпълнено до посочената дата, водоподаването отново ще бъде преустановено.