Димитрина Проданова
Димитрина Проданова / Darikradio.bg
Един от най-добрите детски психолози у нас - Димитрина Проданова, ще гостува в област Добрич от 17 до 19 ноември. В поредица от срещи с педагози и родители в Добрич, Балчик, Каварна, Тервел и Шабла тя ще представи книгата си „Превод от детски - Как да спасим децата от възрастните и обратно“.

В срещите ще участва и илюстраторът на книгата Данчо Русчев – Джино. Гостуването им е по инициатива на Жени ГЕРБ в област Добрич и се осъществява със съдействието на областния координатор на дамската организация, народния представител Даниела Димитрова.

В отворени дискусии ще се говори за това как се постига балансът да гледаме към децата, изпълнени със симпатия и доброжелателност, но и с познание и разбиране на истинските им мечти и нужди. „Превод от детски - Как да спасим децата от възрастните и обратно“ е изпъстрена с примери от действителността, безценни анализи и съвети, подробно разгледани в различните етапи на порастването, любими стихове, посветени на най-вълшебната възраст - детството и още много полезна информация.

Сред темите, които се разглеждат в книгата са: типове деца; детските хистерии; как се свиква с детската градина; детските страхове; телевизия и компютър; първи клас; вредни навици; емоционална интелигентност; развод; загуба и смърт.

График на срещите:

17 ноември /събота/ 15.00 часа, конферентна зала на хотел „Изида”, Добрич
18 ноември /неделя/ 10,30 часа, НЧ „Васил Левски”, Балчик
18 ноември /неделя/ от 14.00 часа в клуб "No Limit", Сити център, Каварна
19 ноември /понеделник/ 9.30 часа в конферентната зала на Исторически музей, Тервел
19 ноември /понеделник/ 13.30 часа в Художествена сбирка на НЧ "Зора 1894", Шабла.