Проверяват готовността на Добрич за зимата
Проверяват готовността на Добрич за зимата / Дарик Добрич,архив

Кметът Детелина Николова издаде заповед във връзка с подготовката на Добрич за работа при зимни условия. В нея се посочва, че до 4 октомври Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия трябва да обсъди готовността на Общината и на обектите на нейната територия за работа при тежки зимни условия. Разпоредено е до 15 октомври да се създаде необходимата организация за снабдяване със стоки и услуги от първа необходимост и да се осигури здравно и медицинско обслужване на населението при усложнена зимна обстановка, както и да се провери готовността на учебните и детски заведения за работа в усложнена зимна обстановка и възможностите им при нужда да преминат на алтернативно отопление.

Разпоредено е още да се осигури финансиране на мероприятията по подготовката на общината за зимата и да се заделят целеви финансови средства от общинския бюджет за допълнителни разходи при аварийно-възстановителни работи.

Поставен е срок до 15 октомври да извърши проверка на състоянието и готовността на техниката на А.С.А.”България” за осигуряване на качествено поддържане на общинската пътна мрежа при зимни условия, а управителят на фирмата да предостави за съгласуване план за снегопочистване и опесъчаване на общинската улична мрежа.

В заповедта се посочва още, че ръководителите на електроразпределителното и водно дружество, на превозваческите и хлебопроизводителните фирми трябва да вземат всички необходими мерки за привеждане на дружествата в готовност за работа в тежки зимни условия. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на зам.-кмета арх.Пламен Ганчев.