Провериха снегопочистващата техника
Провериха снегопочистващата техника / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Снегопочистващата техника, обслужваща Добричка област, е достатъчна и изправна, констатира проверка, разпоредена от областния управител Желязко Желязков. В състава на комисията са участвали представители на Областна администрация, Пътно управление, Пожарната, Пътна полиция и експерт от ДАИ Добрич.

В продължение на два дни е проверена наличността и техническото състояние на собствената и предоставена снегопочистваща техника на фирмите, които поддържат републиканската и общинските пътни мрежи през зимния сезон. Проведени са и разговори с хората, които работят с машините и създават организацията за зимно поддържане, информират от Областна управа.

Зимната техника е изправна и оборудвана е с необходимия инвентар, считат от комисията. Там, където не достигат водачи на машини, за да е непрекъсваем работният процес, са направени предписания. В общините Добричка, Тервел, Каварна и Крушари не е приключила процедурата за договориране с изпълнител и оттам ще предоставят допълнително информация в Областна администрация.

Проверката не е констатирала фрапиращо дублиране на техника на „Пътно строителство" АД Добрич, за почистване на различни, отдалечени едно от друго направления, допълва се в съобщението.