Проведоха конкурс за презентация на урок на интерактивна дъска
Проведоха конкурс за презентация на урок на интерактивна дъска / netinfo

Конкурс за презентация на урок на интерактивна дъска между различни добрички училища се проведе в Регионална библиотека "Дора Габе". Нейчо Нейчев - началник отдел "Образование и култура" при община Добрич, Павел Павлов - представител на Ротари клуб и Пенка Христова - директор на библиотека оценяваха участниците.

В конкурса се включиха СОУ „Димитър Талев", ПМГ „Иван Вазов", ОУ „Христо Ботев", ХГ „Св.Св. Кирил и Методий" и СОУ „Любен Каравелов". Учениците се състезаваха в две направления - природо-математическо и хуманитарно и в две възрастови групи 5-8 клас и 9-12 клас. Представени бяха теми „видове химични съединения", „прости и съставни числа" „алгоритъм на Евклид", „националните паркове в България", „природните феномени на Северна Америка", „здравни познания и хигиена на кръвоносната система" и др.

Резултатите от ученическото състезание ще бъдат оповестени в навечерието на празника на славянската писменост и на българската просвета и култура - 24 май.

Дарителят на интерактивната дъска в добричката библиотека - Ротари клуб, получи годишната библиотечна награда на Българска библиотечно-информационна асоциация за 2012 в категория „Подкрепа за библиотеките". Призовете бяха обявени на тържество по случай откриването на Националната библиотечна седмица на 14 май 2013 г. в Софийска градска художествена галерия.

Проведоха конкурс за презентация на урок на интерактивна дъска
netinfo