Прошко Прошков: Взели сме си поука от това, което става с традиционната десница
Прошко Прошков: Взели сме си поука от това, което става с традиционната десница / Дарик Добрич

„Движение България на гражданите” си е взело поука от това, което става с традиционната десница. Това заяви в Добрич Прошко Прошков - член на  Националния съвет на партията, по повод днешния рожден ден на СДС. „За мен днес е сравнително тъжна дата, защото на 23-ия рожден ден на СДС знаем какво се случва и всички наблюдаваме това с голямо огорчение. Ние сме хора, които съзнаваме, че ако подведем хората по начина, по който това ставаше в последните години, не ни чака нищо по-различно от това, което се случи с традиционната десница”, посочи Прошков.

Затова по думите му „България на гражданите” има амбицията да е десен проект отвъд прехода и да постави гражданина в центъра на събитията.

Той  коментира бюджет 2013, който според него е „последният бюджет на Бойко Борисов и като всеки предходен няма да гарантира никакъв растеж”. Половината от българите се определят като бедни, а този бюджет ще ни направи още по-бедни, каза Прошков.

Той припомни, че „Движение България на гражданите” призовава за бойкот на предстоящия референдум за ядрената енергетика. „Не знаем нищо за това, което ни питат - нито кой ще я строи, нито колко ще струва или колко ще е цената на тока. Искат от нас да вземем решение при липсата на каквато и да е информация”, заяви Прошков.

Той беше в Добрич, за да участва в официалното представяне на новите ръководства на движението в общините Балчик, Каварна и Генерал Тошево. Както Дарик вече съобщи  организацията в Балчик се оглавява от икономиста Илийчо Илиев, адвокатът Красимир Панайотов ще ръководи общинската структура в Генерал Тошево, председател на партийната организация в Каварна е Дарина Аргирова. Днес те бяха представени пред медиите от областния координатор на партията Олга Задгорска, която посочи, че до края на годината ще бъдат утвърдени общинските ръководства и в останалите общини от региона. Организацията в Добрич вече има 50 члена, съобщи Задгорска като допълни, че всеки ден постъпвали нови заявления за членство в партията и в гражданското сдружение.