Прошко Прошков: Политиците да замълчат и да чуят хората
Прошко Прошков: Политиците да замълчат и да чуят хората / Дарик Добрич

Сега политиците трябва да бъдат пасивни и да чуят какво искат хората, коментира актуалната обстановка в страната Прошко Прошков от Националния съвет на Движение "България на гражданите". Той смята, че не бива никоя политическа сила "да яхва протеста на гражданите", но посъветва за в бъдеще да се търси легитимиране на исканията чрез политическите партии, а не чрез излъчване на инициативни комитети. Уверявам ви, че и в момента вървят договорки, както са вървели през 1997 г., каза още Прошков и подчерта, че трябва да се пазим от манипулиране на обществения съвет и от опити да се разбие масовата енергия. Нека хората обаче знаят, че "единствената система е партийната, а анархията обслужва олигархията", заяви той.

Бойко Борисов заряза държавата с неработеща ДКЕВР и много проблеми, коментира Прошков оставката на правителството. "България на гражданите" ще бъде новата десница, алтернатива на БСП и гарант за запазване на доброто в управлението - изпълнението на бюджета, валутния борд, плоския данък, либералния пазар, включително енергиен. Ние сме против национализацията, защото тя запазва монополизма, каза той.

От офиса на "България на гражданите" в Добрич заявиха, че са готови за предизборна кампания и стягат редиците си по места. Ще работим за честността на вота, заявиха оттам. Като непредставено в Парламента движение, те нямат право на членове в секционните комисии, но ще наблюдават активно изборния процес. Радваме се, че една година по-рано усетихме исканията на гражданите и ги поставихме в основата на нашата програма, отбеляза Прошков.