Прошко Прошков и кандидат-депутати посетиха квартал Изгрев
Прошко Прошков и кандидат-депутати посетиха квартал Изгрев / Дарик Добрич

Водачът на листата на Движение „България на гражданите” за Добрич Прошко Прошков и кандидат-депутати от формацията посетиха добричкия квартал „Изгрев” и разговаряха с жителите му. „Отидохме при тях и им казахме да запазят достойнството се и да не си продават гласа”, заяви Прошков.

По думите му хората там имат инфраструктурни проблеми. „Има дупки по улиците, които не се оправят от години насам. Две улици трябва да се ремонтират, но явно кметството предпочита да си печели изборите там по друг начин, а не чрез някаква инвестиция”, поясни водачът на листата. Той и колегите му забелязали, че хора от ДПС кърпят там дупки с пари от партийната си субсидия, а това според ДБГ е перверзен модел.

„Хората в кв.”Изгрев” имат нужда от образование, за да не живеят децата им в същата мизерия, като тях. Говорихме много за това. Имат нужда от интеграция, за да не се разделяме изкуствено. Влязохме в къщите им, те са чисти и подредени, даже повече, отколкото на някои етнически българи. Почувствахме разбиране. Процесът на работа с тези хора не става за един мандат, а за 10-20 години, но вместо това се крадат парите за ромските програми”, сподели Прошко Прошков.

Той заяви, че местни активисти от ДПС се опитали да разгонят хората. „Но те останаха, защото видяха доброжелателност у нас, ние не се опитахме да ги агитираме, а само им казахме да не губят достойнството си”, допълни Прошков.

Той пое ангажимент като бъдещ депутат да посещава често жителите на квартала и заяви, че ще постави проблемите им пред общината. Тя според него дължи много на този квартал, където има нужда от смяна на канализация и подмяна на асфалта на няколко улици.