Проявите на Велики четвъртък
Проявите на Велики четвъртък / netinfo

По традиция и тази година на Велики четвъртък от 10 часа в двора на Етнографска къща ще бъде открита работилница за боядисване и писане на великденски яйца. В проявата, организирана от РИМ – Добрич, ще се включат ученици от IV в клас при СОУ „Д. Талев” с класен ръководител Красимира Хинева. Музейните специалисти ще запознаят участниците с произхода на празника и ще покажат различни техники за рисуване и шарене, а децата ще разкажат какво сами са научили за великденските обичаи и обреди. Гостуващите на проявата баби на децата ще припомнят как някога се е отбелязвал светлият християнски празник.

Весел Великден и боядисване и украсяване на яйца ще се състои в ЦДГ №32 „Зорница“ от 9.30 часа. Ще се включат женският клуб, представители на младежкия клуб и ръководители на Школата по художествено творчество при Народно читалище „Романо дром – 2002 г.“

В Регионална библиотека „Дора Габе, във фоайето пред сектор „Работа с деца“, в 10 часа започва проявата „Червен, червен Великден” -  боядисване на великденски яйца с празнична беседа, с деца от ЦДГ при Фондация „Ръка за помощ”.

Оцветяване на великденски яйца се организира от 10 часа и в храм „Успение Богородично“ в Рилци. Организатор е Народно читалище „Пробуда – 1939 г.“

Младежка великденска работилница за украсяване на декоративни яйца с използване на лесни и необичайни техники отваря врати в 13.30 часа.

Празник на балета по повод 29 април - Международен ден на балета,  с участие на Школата за класически балет  при Младежки център - Добрич  с ръководител Галина Читърлиева ще се състои от 17 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков“.