Пролетното чистене на Добрич ще бъде между 2 и 12 април
Пролетното чистене на Добрич ще бъде между 2 и 12 април / Дарик Добрич

От 2 до 12 април ще се проведе тази година пролетното почистване на Добрич, съобщават от общината. На желаещите да се включат ще бъдат осигурявани ръкавици и чували за смет, а на телефон 058/604 572 се приемат заявки за извозване на събраните отпадъци.

В отделните райони на града добричлии започнаха вече да почистват междублоковите си пространства и залените площи, отбелязват от кметството. Фирмата, ангажирана със сметопочистването, „А. С. А България" ЕООД в момента извършва метене, измиване на основните пътни артерии и централна градска част, почистване на уличните регули от струпаните наноси през зимния период, както и хоризонталните линейни отоци. Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти" се грижи за зелените площи и разделителните ивици на булевардите и централната част. Ще се почистят и терени в жилищните комплекси "Балик", "Строител" и "Югоизток".

Възпитаниците и персонала на училищата и детските градини, които по традиция са най-активни, ще почистват дворовете, прилежащите пространства и местата за обществено ползване около учебните заведения, както и градския парк по предварително изготвен график.

Добрич ще се включи и в националната кампания „Да почистим България за един ден", която е обявена за 12 май т.г., уведомяват от общината.