Проф.Светла Бъчварова: Бях единственият екипен играч и резултатите го показаха
Проф.Светла Бъчварова: Бях единственият екипен играч и резултатите го показаха / Дарик Добрич

„БСП загуби изборите и тази загуба се отразява в местата, които избирателят ни е отредил в представянето. Въпреки че БСП ще има един депутат от Добрич в бъдещия парламент, въпреки че  изибрателите не ни повярваха и не възприеха нашите послания към тях, трябва да се помага на региона и да се работи. Струва ми се, че бъдещата най-често използвана дума ще е консенсус, защото всички се нуждаем от консенсусни политики, за да не се случат най-лошите сценарии, които при липса на правителство биха били налице” –  коментира пред Дарик водачът на кандидат-депутатската листа на „БСП – Лява България” за Добрички регион проф.Светла Бъчварова.

„В личен план приемам, че освен обективни фактори, свързани с излизането от предишното управление, в което БСП беше мандатоносител, има вероятно и грешки в начина, по който се организира кампанията и начина, по който подходихме към нея” – сподели Бъчварова. Тя категорично отхвърли съмнението, че е спусната от централата на партията като водач под каквато и да е форма, подчертавайки, че "най-малкото защото това, което е най-важното за област Добрич – агробизнесът е нещо, което познавам и знам как могат да се променят политиките и как да се прилагат”.

„Целта на  моята кампания и моето водачество бе да се представи листата като екип. Един от проблемите в листата беше разделянето и желанието на по-задните кандидати  за изместване на втория, но крайният резултат не е добър, защото липсваше екип. Може би бях единствения екипен играч в цялата кампания и резултатите го показаха” – каза още проф.Бъчварова. Тя бе категорична, че е и ще бъде човекът, който ще защитава агробизнеса в Добрич и не само там, защото знае за какво става въпрос като политики, които трябва да се водят.

„Когато се търси преференция, но тази преференция е в рамките и средите на БСП, а не разширява кръга от хора, които биха подкрепили БСП извън партийните структури, това не води до добри резултати. Винаги съм била екипен играч и съм работила в екипи и това е правило, което трябва да се спазва, за да се стигне до успех. Благодарна съм за разбирането и подкрепата от местните структури и не търся атака към тях” – подчерта още водачът на листата на БСП в Добрички регион.

Проф.Бъчварова определи като изключително трудна ситуацията, в която може да се състави правителство, но подчерта, че  разговори трябва да има със всички политически сили и в тях да се достигне до приоритети, които са свързани с политиката на държавата през следващата година.

„За мен е въпрос на чест да присъствам в Добрич и да имам възможност да работя с хората, които имат нужда ги чуя, да им помогна, да решавам проблеми, така че може да ме очаквате в региона всяка седмица” – заяви в ефира на Дарик Светла Бъчварова.