Анелия Клисарова
Анелия Клисарова / Sofia photo agency
Проф. д-р Анелия Клисарова - народен представител от БСП в 44-то народно събрание, ще посети Добрич. Тя кани учители, директори на учебни заведения, родители и граждани на среща - разговор на тема "Проблеми в българското образование". Събитието ще се проведе на 16 октомври, понеделник, от 17:30 часа в залата на НТС.
 
Проф. Анелия Клисарова е зам.-председател на парламентарната комисия по образование и наука. Тя има специалност медицинска радиология и магистратура по здравен мениджмънт. Била е ректор на Медицинския университет във Варна от 2004-та до 2012 година. 
 
Основните й научни разработки са свързани със сцинтиграфските изследвания на мозъка, сърцето и органите на храносмилателната система. Има над 250 научни публикации и съобщения, от които над 100 – в чужбина. Член-кореспондент е на Северноамериканската асоциация по радиология и член на Бългaрската асоциация по радиология. Национален делегат е за България и член на борда на Европейската асоциация по нуклеарна медицина. Разработва редица международни проекти. 

Била е кандидат за кмет на Варна.