Проектът Духът на природата”  идва в Добрич
Проектът Духът на природата” идва в Добрич / Художествена галерия - Добрич

Проектът „Духът на природата”, реализиран от арт група „Дупини” от Велико Търново, ще бъде представен утре от 17.30 часа в Художествената галерия на Добрич. Пътуващата мултимедийна инсталация вече е гостувала в Русе, а след Добрич ще бъде показана и във Варна. На 22 април тя ще гостува в столицата на Норвегия, Осло.

Проектът включва международен симпозиум „Изкуство - природа” /Габровци 2015/, резидентна програма „Духът на природата”,  детска творческа работилница за изкуство в природата и др.

Проектът разгръща творческата енергия на авторите, участвали в него и изработването на творби, адекватни на съвременните развития в направлението „NATURE ART”.

Сдружението „Дупини” е организатор на 10 международни сим¬по¬зиума, с представители от България, Македония, Сър¬бия, Румъния, Турция, Холандия, Швейцария, Франция, Италия и Швеция. Участ¬ниците са професионално доказани автори, работещи в различни области на съвременното изкуство - инсталация, пърформанс, медиа арт, видовете плас¬тич¬ни изкуства, музика, театър, фотография. Целите на тези изяви е да осигуряват условия за активен културен диалог между различните твор¬ци, създаващи нов творчески продукт, базиран на обмена и комуникацията.