Проект на съвета по наркотични вещества спечели отличие
Проект на съвета по наркотични вещества спечели отличие / netinfo

Проект на добричкия Общински младежки съвет по наркотични вещества получи сертификат от национален конкурс за ролята на местните власти в подкрепа на младежта. Конкурсът бе организиран от МРРБ и "Комтрейд къмпани" ЕООД. Проектът "Превенция разпространението и употребата на наркотични вещества сред младите хора на територията на община Добрич в сътрудничество и подкрепа от страна на местната власт" беше отличен като най-добра практика в отношенията кметство - младежки организации.

Добричкият съвет по наркотични вещества е създаден през 2003 година по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Неговите членове са обучавани от специалисти и психолози, участвали са в общински и национални мероприятия. Съветът е инициирал дейности на местно ниво, които винаги са намирали подкрепа  и съдействие от местната власт.

През годините около 120 ученици са били членове на съвета, каза председателят на Местната комисия Росица Добрева. Тя допълни, че от 1 януари 2009 година до момента са гледани три възпитателни дела на подрастващи, които употребяват наркотици.