Продължава сагата в Спортното училище
Продължава сагата в Спортното училище / netinfo
Уволнена е класната ръководителка на двамата шестокласници от Спортното училище в Добрич, които преди около месец се жалваха за нанесен побой от страна на директорката.

Яна Драгиева, преподавател по биология, е с прекратен трудов договор от директорката Стефка Караянева от вчера. Преди седмица е уволнена и учителката по български език и литература Маргарита Иванова. Пред Дарик радио Караянева заяви, че мотивите за уволнение на двете преподавателки са системни административни нарушения и неспазване на трудовата дисциплина.

Междувременно ученици от 6-те и 7-те класове на Спортното училище готвят протести в защита на уволнените, научи Дарик.

Три комисии от РИО на МОН са били на проверка в училището, информира началникът на инспектората Рина Иванова. Заради инцидента с нанесените шамари на двамата шестокласници, директорката Караянева е наказана с предупреждение за уволнение. Останалите проверки са административни и в момента се изготвят констативните протоколи.

Родителите на двамата шестокласници, които счупиха училищна маса и заради което отнесоха шамари от директорката още не са получили отговор на жалбата си, подадена в МОН. Те са категорични, че ще преместят децата си в друго училище.

Уволнената класна ръководителка Яна Драгиева пък ще съди директорката Стефка Караянева за неправомерно уволнение и за уронване на престижа.