Продължава ремонтът на ОУ П. Волов
Продължава ремонтът на ОУ П. Волов / Дарик Добрич

Част от ремонтните дейности по ОУ "П. Волов" в Добрич са пред завършане, съобщи зам.-кметът по благоустройство Пламен Ганчев. Със средства от Международен фонд "Козлодуй" там се прилагат енергоефективни мерки. Вече е поставена нова дограма в цялата сграда, както и топлоизолация на южната, западната и източната фасада, в момента се работи от северната страна. До края на седмицата ще се приключи с изолацията и ще остане ремонтът на салона на училището и на покрива, който може би ще се отложи за догодина.
По същия проект се очаква подновяване на уличното осветление в голяма част от Добрич, както и поставяне на изолация и дограма в ДКЦ-2, но те се отлагат за догодина, съобщи също Ганчев. Общата стойност на ремонтите е 833 152 евро.

Топлите дни в края на октомври се използват от общината за работа по зелените площи, каза зам.кметът. Изнасят се опадали листа, подрязват се саморасли овошки и храсти, повдигат се корони на дървета, пречещи по тротоарите, зазимяват се цветните лехи, в това число разариумът в парка.
Ще бъде зазимена и площадката за компостиране, която работи от тази година, а обработената през лятото и есента зелена маса се ползва за наторяване.

Приключило е изкърпването на пътя между Добрич и село Богдан през лозята, който се ползва активно от колите на сметопочистващата фирма заради депото за твърди битови отпадъци в близост до селото, съобщи също Ганчев.