Продължава оттокът на вода към Добрич от с.Богдан
Продължава оттокът на вода към Добрич от с.Богдан / DarikNews.bg, архив

Оттокът на водата към Добрич от село Богдан към 18 часа продължава, въпреки че дъждът спря. В Градския парк оттокът преминава точно на ръба на профила на коритото до изхода на бул."Русия", съобщават от общината. Пред Спортен комплекс "Русалка" има разлив. Част от водата се оттича по наклона и се влива в езерото, като засега поема водните количества.

Днес екипи на Пожарна безопасност отводняваха приземните етажи в ЦДГ 24. Служители на община Добрич и общинското дружество "Жилфонд Инвест" работиха по отоплителната инсталация в сградата, за да я съхранят в изправно състояние. Продължава отводняването на ДКЦ II, където водата избива от шахтите, поради големия дебит в коритото на реката, което е в непосредствена близост до сградата. И там дружеството взе бързи мерки по демонтаж на горелките от котелното помещение.

В късните следобедни часове служители на общината уведомяваха устно с мегафон живущите граждани във вилната зона в района на лозята за необходимост от непрекъснато наблюдение на ситуацията и бързи мерки за евакуация при опасност.

Цялата дейност се координира от кмета на Добрич с органите на реда, дирекция "Пожарна безопасност" и оператора ВиК. Обходът и наблюдението на коритото на реката продължават докато е необходимо, за да се вземат адекватни мерки и решения съгласно обстановката.