Продължава кариерният форум в Международен колеж
Продължава кариерният форум в Международен колеж / Дарик Добрич

И днес продължава двудневният кариерен форум във Висше училище Международен колеж. В него се включват представители на 11 компании от цялата страна. Подобен формат среща между млади специалисти и бизнеса се провежда за първи път в Добрич и се организира от Студентския съвет на колежа, регионалния офис на глобалната студентска организация AIESEC и местната доброволческа асоциация за организация на събития E.M.V.A., подкрепяни от Кариерния център на висшето училище. Замисълът е учещите да се докоснат до реалната бизнес среда, а компаниите да чуят техния модел на мислене и насоки за развитие.

В трети, последен курс, в момента в колежа има 400 студенти, които сега подготвят дипломните си работи. Ректорът - доц. Тодор Радев коментира, че очаква 300 от тях да завършат през 2010 г..

По време на кариерния форум младите хора ще научат повече от бизнеса за трудностите, които среща при криза, ще се проведат разговори за екология. Тъй като присъстват чуждестранни студенти, повечето презентации се правят на английски език, за другите е осигурен превод. Форумът ще бъде излъчван в реално време на сайта на една от студентските организации - инициатори на събитието: emva.vumk.eu.

Сред компаниите, които се срещат с младежите, са PricewaterhouseCoopers и Ernst & Young, Бенчмарк Финанс, националната компания за недвижими имоти Адрес, Дарик радио и хотелските вериги Sol Melia, Helios, Best Western.

Организаторите очакват работодателите да представят свои програми за стажанти, както и да се сключат индивидуални договори за наемане.