Продължава издирването на отвлечения Иван Йорданов
Продължава издирването на отвлечения Иван Йорданов / netinfo
Продължава издирването в България и в чужбина на отвлечения на 7 януари 2006 година добричлия Иван Йорданов, съобщи шефът на ОДП-Добрич комисар Ивелин Петров. "Бе установена и задържана под стража групата, заподозряна в отвличането му. Работата на полицията по случая продължава. В ОДП няма данни за Иван да е платен откуп", допълни комисар Петров.

В момента на територията на Добричка област няма действаща организирана престъпна група, сочат още данните от годишния отчет на дирекцията, представени пред журналисти. В региона няма и местни джебчийски формирования. Тези крадци били гастрольори, най-често от Варненска област. Възрастта на джебчиите в бандите варирала от 7 до 50-60 години. Пример за известна местна крадла била 60-годишната Василка от с.Карапелит, която многократно е съдена за джебчийство.

Криминалният контингент в региона е около 9 хиляди души. От тях активни са около 800-850 души. Сред регистрираните закононарушители има и 12 граждани на ЕС, които най-често били хващани да карат пияни.

През годината ОДП-Добрич е получила 7 европейски заповеди за задържане на сутеньори от Добрич. Жертвите им са заявявали на чужда територия, че са били принудени да проституират. Последната заповед била от Франция, такива поръчки е имало и от Полша. Четирима от сводниците са задържани и предадени на Националната следствена служба. Другите трима пребивавали извън страната.