Прочистват дерето към село Врачанци
Прочистват дерето към село Врачанци / Дарик Добрич, архив

С налична техника на фирми, днес ще започне прочистване и удълбочаване на дерето на река Добричка в посока към село Врачанци, съобщават от общината. В резултат на краткотрайните, но обилни дъждове в следобедните часове на вчерашния ден, ниските части на Северен район на града отново се наводниха. Кметът на Добрич Детелина Николова е разговаряла с Дико Иванов - зам.-кмет на Община Добричка, с настояване на тяхна територия също да започне прочистване на дерето към Врачанци и Козлодуйци.

Целта е заедно двете общини да нормализират оттока на водите при град Добрич. В разговор по телефона кметът е информирала главен комисар  Николай Николов  - директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за ситуацията и за дейностите, които предприе общината, свързани с падналите дъждове. Община Добрич ще поиска разходите по аварийно–възстановителните работи да бъдат одобрени от Междуведомствената комисия като неотложни.

Николова разпореди на ВиК ЕООД да започнат дейности за прочистване на канализационната мрежа и на Районната служба за пожарна безопасност да окаже съдействие на гражданите за отводняване на домовете им.