Проблеми с тока заради ремонт на електропроводи
Проблеми с тока заради ремонт на електропроводи / netinfo

От началото на месец април Електроенергийният системен оператор (ЕСО) планира  последователна подмяна на мълниезащитно въже по въздушни линии „Момчил“ и „Екране“. Двата електропровода осигуряват резервно захранване на подстанциите в района на Траката, Златни пясъци, Албена, Балчик, Каварна, Шабла и Генерал Тошево, съобщават от ЕНЕРГО-ПРО.

По време на ремонтните дейности двете въздушни линии, собственост на ЕСО, ще бъдат изключвани по график, което би могло да наложи ограничение на производството на електроенергия от вятърни електроцентрали, присъединени към електропроводите средно напрежение към подстанции Балчик, Каварна, Шабла и Генерал Тошево.

За да се осигури безопасна работа по съоръженията, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи трябва да изключи и всички свои електропроводи, които се пресичат с въздушните линии „Момчил“ и „Екране“, по които ще се извършва ремонтът. Електроразпределителното дружество уведомява своевременно своите клиенти за районите без електричество на интернет страницата на компанията и в регионалната преса.

 

Компанията се извинява на своите клиенти за неудобството, което ще предизвикат ремонтните дейности на ЕСО и се надява на разбиране.