Призори отвориха пътя до Методиево, пропускат се контролирано ТИР-ове през КПП Йовково
Призори отвориха пътя до Методиево, пропускат се контролирано ТИР-ове през КПП Йовково / Sofia Photo Agency

Рано призори днес снегопочистващата техника успя да отвори пътя Добрич-Победа-Методиево, съобщи Областният управител Детелина Николова, член на Кризисния щаб. „Късно снощи БАТ машината на ВМС успя да достигне до Балик по трасето Добрич-Козлодуйци-Житница-Пчелник-Балик. Днес ще се работи за отваряне на пътя Орлова могила-Владимирово“ – каза Николова.

На територията на община Крушари е отворен пътят от Крушари по посока Северняк-Капитан Димитрово, както и Оногур-Ефрейтор Бакалово-Телериг-Крушари-Александрия-Коритен-Северняк-Капитан Димитрово и до Габер.

Отворен за автомобили до 3.5 т е пътят Силистра-Добрич – от Средище  през Коларци.

Отворен за движение е и пътят Добрич-Генерал Тошево-Кардам в двете посоки. Извършва се разширяване  към митницата на КПП Йовково. „Благодарение на свършената дотук работа вече се пропускат контролирано в двете посоки ТИР-ове към и от Румъния в посоката Варна-Добрич-Кардам и обратно“ – съобщи областният управител.

Снегопочистващата техника извършва уширяване на пътя Добрич-Албена. През нощта е отворен пътят Бежаново-Спасово-Рогозина.

И днес роторни снегорини от двете военни формирования в Шабла и Балчик ще работят на територията на област Добрич. Машината на шабленското формирование ще работи по направление Спасово-Сърнино-Сираково по посока Преселенци, а роторният снегорин от Балчик по напревление Дропла-Змеево-Малина-Преселенци, където двете машини да се срещнат и реално да бъде отворено за движение цялото направление. „Работи се усилено и в участъка Крупен-Конаре-Василево. Навсякъде се извършват доставки на хляб, хранителни продукти и други стоки от първа необходимост по общинска пътна мрежа“, добавя областният управител.

По данни на дежурният в Областния съвет за сигурност към 7.30 часа днес няма населени места в областта без електрозахранване. Без вода са общо 10 села в областта – четири на територията на община Крушари, едно в община Каварна и 5 в общгина Добричка, където се работи по отстраняване на авария на помпена станция във Ведрина.