Притежателите на  жилищно-спестовни влогове подават декларации до 21 май
Притежателите на жилищно-спестовни влогове подават декларации до 21 май / netinfo

Всички граждани, притежатели на жилищно-спестовни влогове,  открити до 31.12.1990 г. и престояли повече от 5 години, които не са декларирали правата си, в срок до 21.05.2009 г. могат да докажат правото си на компенсация пред Местните комисии към Общините. Това съобщават от комисията при община Добрич, създадена съгласно чл. 8, ал. 2 от Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове.

Притежатели на жилищно-спестовни влогове открити до 31.12.1990 г., след последните изменения на Закона могат да ги прехвърлят на роднини по права линия и по съребрена – до втора степен включително / братя и сестри / при нотариус.

Лицата, сключили договор за прехвърляне на жилищно-спестовен влог с нотариална заверка на подписите, подават заявления с необходимите документи до съответната Местна комисия.
 
Гражданите на Добрич, които имат жилищно-спестовни влогове в Банка ДСК трябва да подадат документи за картотека в община  Добрич - стая 113, на първия етаж в направление “Жилищна политика”.