Регионално депо Стожер
Регионално депо Стожер / Регионално депо Стожер
Районен съд – Балчик е издал изпълнителен лист за принудително погасяване на 205 хил.лв., които община Балчик трябва да изплати на община Добрич във връзка с дължими вноски, натрупани от таксите за депониране на отпадъци на сметището в с.Стожер. Новината съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов. 

„Това е първи изпълнителен лист. Предстоят още такива, които касаят задълженията на община Балчик за 2016 г. Няма да оставя община Добрич и нейните жители да страдат от липсата на компетентност и отговорност от страна на други колеги към общинския бюджет” – заяви Йорданов.  

Общите задължения към община Добрич към момента от  натрупани такси за депониране на отпадъци на сметището в с.Стожер възлизат към 1 млн. 300 хил.лв. Преди месец в студиото на Дарик кметът на Балчик Николай Ангелов обясни, че до края на годината задълженията към община Добрич ще бъдат изплатени. По думите му Балчик дължи около 400 хил.лв. на водещата община в проекта за депото Добрич, а  общите задължения към нея на трите морски общини – Балчик, Каварна и Шабла  възлизат на около 1,1 млн.лева. Дълговете на Каварна към Балчик пък надхвърляли 500 хил.лв.