Приключва ремонтът на пътя Каварна- Шабла-Дуранкулак
Приключва ремонтът на пътя Каварна- Шабла-Дуранкулак / DarikNews.bg

Ремонтните дейности по пътя Каварна-Шабла-Дуранкулак приключват, съобщи в Добрич Лазаринка Стоичкова, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".  Очаква се първокласният път да бъде въведен в експлоатация през месец ноември. Рехабилитацията се извършва по проект, финансиран от програма "Транзитни пътища",  на стойност почти 9 млн. евро без ДДС. Ремонтират се 46 километра.

Предстои сключване на договори за рехабилитация на още две пътни отсечки в Добричка област, отбеляза Стоичкова. И  двата проекта ще се финансират от оперативна програма "Регионално развитие".

Около 11 млн. лева ще бъдат вложени за обновяване на пътя между Коларци-Мали извор-Тервел, който е с дължина 20 километра.

Ремонт се предвижда и на пътен участък с дължина 18 км, който започва от границата между Варненска и Добричка област и продължава към Владимирово-Честименско- Каблешково-границата със Силистра. В реконструкцията ще бъдат вложени около 11 млн. лева.

Лазаринка Стоичкова беше в региона, за да даде старт на ремонтните дейности на пътя Александрия-Коритен-Северняк, които се осъществяват по проект "Добромир-Крушари-трансграничен  път".