Приключва мащабно благоустройство в Генерал Тошево
Приключва мащабно благоустройство в Генерал Тошево / Община Генерал Тошево

В напреднал етап са голяма част от строителните обекти в Генерал Тошево, финансирани от Правителствената инвестиционна програма, съобщават от общината.
Вече са приключили ремонтните дейности в две квартални пространства, където е положен асфалт и са изградени тротоарни алеи. В момента се работи по последния обект в друг квартал на града, където ще бъде положена 960 кв.м. асфалтова настилка и също ще бъдат изградени тротоари. Очаква се до 8 ноември  - празникът на Генерал Тошево, да завършат ремонтните дейности в централната градска част и на площада.

Междувременно с част от отпуснатите по същата програма средства се извършва асфалтиране на уличната мрежа в Генерал Тошево. Рехабилитацията обхваща улици „Добри Чинтулов” и „Патриарх Евтимий”, частични пътно-строителни дейности са предвидени за улиците „Никола Вапцаров”, „Велико Маринов”, „Христо Ботев” и улицата пред мебелния магазин зад Бюро по труда.

Дейностите по асфалтиране и полагане на бордюри в града са на обща стойност 831 хил. лева. За ремонт по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” са предвидени още ул. „Христо Смирненски”, ул. „Иван Куманов”, ул. „Сергей Румянцев”, ул. „Ст.л-т Йордан Тенчев” и ул. „Иван Вазов”.