Приключиха ремонтите на училища, работи се само в СОУП.Р.Славейков
Приключиха ремонтите на училища, работи се само в СОУП.Р.Славейков / Дарик Добрич

Все още не е приключил мащабният ремонт в добричкото училище „П.Р.Славейков", каза в ефира на Дарик радио шефът на общинския отдел „Образование" Нейчо Нейчев. По думите му дейностите вътре в сградата ще бъдат завършени до 15 септември, за да могат учениците да започнат нормално новата учебна година. Ремонтът ще продължи отвън и ще приключи до 25 септември.

Учебното заведение се реновира по проект по ОП"Регионално развитие" на стойност над 5 млн.лева. По този проект бяха ремонтирани още училищата "Кл.Охридски", "Димитър Талев", спортното "Г.С.Раковски", Хуманитарна гимназия и ЦДГ с номера 9 и 10. В тези учебни заведения реновацията е приключила. Извършени са дейности по ремонти на покривите, подмяна на дограма, саниране, подмяна на ВиК- и ел.системи, обзавеждане на кухненски блокове. По друг проект е обновена ЦДГ №8, там остават довършителни работи. В детска ясла „Пролет" ремонтът е приключил в основни линии, подновени са мокрите помещения, сградата е санирана, подменена е парната инсталация.

Около 750 първокласници ще прекрачат училищния праг на 15 септември, съобщи още Нейчо Нейчев. Около 2500 деца ще влязат в детските градини в Добрич, от тях - 470 в първа група.