Приключи ремонтът на пътя Преселенци - Сърнино
Приключи ремонтът на пътя Преселенци - Сърнино / ОА

Областният управител Детелина Николова инспектира ремонта на 13 км от пътя Преселенци – Сърнино, съобщиха от областната управа.

Проверката е установила на място, че усилената работа по превантивния ремонт на пътя е приключила. Отсечката е обновена с осигурените от правителството средства за подобряване състоянието на пътната инфраструктура в Северна България. Ремонтът е струвал 3,5 млн.лева. Освен 13 км от отсечката са обновени и

Водостоците, като е подобрено отводняването. Положен е износващият пласт асфалт. Монтирани са ограничителните системи, пътните знаци и хоризонталната маркировка.

Обновеното състояние на пътната отсечка допринася за повишаване на безопасността и удобството при пътуване, а също и за улесняване на достъпа от зърнопроизводителния район до областния център Добрич и общините Генерал Тошево, Балчик и Каварна.

С постановление № 85 от 15 април 2016 г. Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г. в размер до 119 161 000 лв., разпределени по обекти, за извършване на превантивно поддържане на Републиканската пътна мрежа в Северна България и за ремонтно-възстановителни дейности и доизграждане на пътни инфраструктурни проекти, припомнят от областната управа.

Осигуряването на средства за подобряване състоянието на пътната мрежа в Северна България е част от ангажимента на правителството за привличането на повече инвестиции в тази част от страната и за социално-икономическото й развитие.