Приключи първата сесия за подпомагане на автори за Добруджа
Приключи първата сесия за подпомагане на автори за Добруджа / DarikNews.bg, архив

Експертната комисия към Общинския съвет на Добрич е одобрила финансирането на 9 автори с книги за Добрич и Добруджа, съобщават от кметството. Подпомагането се осъществява по програмата на Общината за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението.

Предстои с общински средства да бъдат издадени книгите: Йордан Йовков (1880-1937) „Летопис за живота и творчеството на писателя" с автор Кремена Митева; „Едно крило до пролетта" на Георги Калчев; юбилейна книга „50 години Държавен куклен театър „Дора Габе" град Добрич" на ДКТ „Дора Габе"; Алманах за изкуство и култура „ПОДИУМ" на Ангел Радилов.

Общината ще подпомогне още издаването на книгите „ЕКЗЕГЕЗИ" на доц. д-р Сава Сивриев; „Свяст и гордост на своето време" на Мариана Колева; „Шепот" на Росица Траянова; „Опитомяване на страстите или Земя на божи длани" на Павел Павлов и „Дванадесет апостоли и една лястовица" на Рада Въртунинска.

Общата сума, с която ще бъдат подпомогнати авторите, е 10 760 лева. Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за първи път тази година. Предстои до края на 2012 да се проведат още две конкурсни сесии за финансиране на нови проекти за Добрич и Добруджа.