/ Младежки център
Завърши програмата на Младежкия център "Еко лято" 2018. Тази година се включиха 80 деца и младежи, които имаха възможността да обогатят своите знания за опазването на природата, запознаха се с правата на детето посредством игрови методи, участваха в поредица от приключения, като велопоход, конна езда, посещение на кино, басейн, пикник, ориентиране в градския парк. Забавляваха се с игрите на баба и дядо, отпразнуваха и деня на шоколада.

По атрактивен за младите хора начин се запознаха с личността на Дора Габе, като бяха активни участници в дейностите, реализирани през седмица, посветена на поетесата. Рецитираха стихове, рисуваха красиви илюстрации по тях, които могат да бъдат разгледани в голямото фоайе на Младежки център-Добрич. Най-добрите рецитатори влязоха в ролята на актьори и записаха своите изпълнения в студиото на
Центъра.

Те ще бъдат включени в диск, който ще бъде подарен на детските градини в Добрич. По повод отбелязването на 181 години от рождението на Васил Левски, участниците в "Еко лято" си припомниха живота и делото на Апостола и изразиха почит към подвига му.

От Младежкия център отбелязват, че отново е дадена възможност за създаване на приятелства и усвояване на нови знания чрез неформалното обучение и личностното развитие на младите хора.