Детска млечна кухня – Добрич отново възобновява дейността си след мащабен ремонт
Детска млечна кухня – Добрич отново възобновява дейността си след мащабен ремонт / shc.hu
Приключи мащабният ремонт на Детската млечна кухня в Добрич и от понеделник /3 юли/се подновява нейната работа. Общият размер на инвестицията е 39 000 лв., от които 27 000 лева се осигуряват от американската компания „Есетере“ ЕООД и 12 000 лв. са собствени средства на община Добрич.  

С дарението е извършен цялостен ремонт на помещението „Топла кухня“ и прилежащия коридор. Сменени са ел. и  ВИК инсталациите, извършена е цялостна подмяна на стенната облицовка, поставена е подова настилка. Монтирана е нова кухненска аспирация и ново кухненско оборудване, сменени са вратите, които са били напълно амортизирани. Закупен е нов радиатор и са поставени нови тръби на газовата инсталация, информират от общината. С тази инвестиция ще се подобри изцяло работната среда и ще се даде възможност на служителите да работят в комфортни условия, уточняват от кметството.

Детската  кухня функционира като специализирано спомагателно звено в системата на детското здравеопазване и се помещава  в жилищна сграда, построена през 1972 год. Разположена е на площ от 432 кв. м. Сградата не е ремонтирана в такъв мащаб от 45 години. През 2003 г. е газифицирана, а през 2012 г. са правени козметични ремонти.

Детската млечна кухня приготвя и предоставя здравословна и разнообразна храна за деца на възраст от 10 месеца до 3 - годишна възраст. От услугата се възползват около 400 деца. Цената на купона за обяд  е на  стойност 1,80 лв. От 11 май 2017 година община Добрич стартира и услугата „Доставка до адрес“ на цена 2,80 лв.