Приеха Програма за оптимизация на училищната мрежа в Добрич
Приеха Програма за оптимизация на училищната мрежа в Добрич / Дарик Добрич - архив

Програма за оптимизация на училищната мрежа в Добрич приеха на днешното си заседание общинските съветници от областния град. В нея са формулирани основните цели и действия за постигане на по-високо качество и устойчивост на общинската образователна система.

Приемането на Програмата ще позволи на общината да кандидатства по Националната програма  „Оптимизация на училищната мрежа”, обясни пред съветниците зам.-кметът Камелия Койчева, вносител на докладната. Размерът на очакваните средства, които ще бъдат отпуснати по Националната програма е около 450 хил.лева, които ще бъдат използвани за подобряване на финансовото, материално-техническото, хигиенното и социално-битовото състояние на седем  приемащи училища след закриването на двете основни училища „Отец Паисий” и „Бачо Киро”, поясни още Койчева.

Училищата – приемници са определени на териториален принцип, подчерта зам.-кметът. Това са ОУ „Йордан Йовков”, ОУ”Н.Вапцаров”, ОУ „Хр.Смирненски”, ПМГ „Ив.Вазов”, ЕГ ”Гео Милев”, СОУ „Д.Талев” и СОУ „Св.Кл.Охридски”.