Превъзпитават малолетни с противообществени прояви по общински проект
Превъзпитават малолетни с противообществени прояви по общински проект / Дарик Добрич - архив

20 деца с противообществени прояви се срещнаха със служители на Областната пробационна служба. Срещата бе част от дейностите по проект „Искам и мога да бъда по-добър” на Сдружение „Ред и сигурност” и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Проектът се финансира от община Добрич и включва участие на децата в психологически консултации, тренинги, решаване на казуси. В рамките на проекта децата посетиха и се запознаха с общинските и държавните институции в Добрич, посетиха Художествената галерия, Регионална библиотека „Дора Габе”. При срещата си със зам.-кмета Камелия Койчева те се информираха за програмата „Общината – приятел на детето”.

Следващите мероприятия по проекта са свързани с участие на децата в дейности по арт и трудотерапия. Те ще изработят предмети от естествени материали, ще посетят Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Ще бъде организирано и изнесено обучение на децата извън територията на общината.

Целта на проекта е да се осмисля ваканционното време на децата, да се разнообразява тяхното ежедневие и да се осъществява непрекъснат възпитателен надзор.