Пререгистрираме колите на газ след 2 март догодина
Пререгистрираме колите на газ след 2 март догодина / Дарик Добрич

Не е имало голямо напрежение в КАТ - Добрич, свързано с пререгистрацията на автомобили на газ или метан. Това каза в ефира на Дарик комисар Росен Петров - началник на отдел "Охранителна полиция". Във вторник и сряда ведомството са посетили 30-ина водачи, на които е било разяснено, че не се налага спешно да пререгистрират колите си.

Наредбата, която предизвика напрежение сред шофьорите, е от 18 февруари 2013 г. и касае изменение на конструкцията на автомобилите, дооборудвани с уредби на газ пропан-бутан или метан, поясни Петров. Тя влиза в сила на 2 март 2014 г., когато започва регистрирането и пререгистрирането на превозните средства на газ или метан. Дотогава и след това няма да бъдат налагани санкции за липсата на сведенията в т.нар. "голям талон".

Голяма част от собствениците притежават документи за допълнителните уредби, каза още Петров. Необходимо е тези, при които това не е вписано в талона, когато решат догодина да преминат през пунктовете на КАТ, където ще им бъде сменено свидетелството за регистрация на МПС. Това ще им струва 20-25 лева.