Преодолян е проблемът със замътването на водата
Преодолян е проблемът със замътването на водата / Дарик Добрич

Преодолян е проблемът със замътването на питейната вода в Добрич, съобщиха от ВиК ЕООД. Това се дължи основно на липсата на валежи в последните дни, поясниха оттам. Шефът на дружеството Дамян Калчев уточни, че замътването се дължи на високо ниво на подпочвените води, които проникват в сондажите в Приморци, Батово, Одринци и др.. В този случай са били замърсени 3 сондажа в Приморци. За пречистването на водоснабдителната мрежа на Добрич, е предприето и източване на течност от пожарните хидранти.

От РИОКОЗ взеха проба от водата през миналата седмица за изследвания, и препоръчаха на добричлии да не употребяват течността за битови и питейни нужди. Сега вече няма проблем, твърди шефът на ВиК, водата е бистра. Той уточни, че замътването е засегнало основно централна градска част, която се снабдява от тези сондажи. "За съжаление никой не може да прогнозира дали няма отново да се случи при обилни валежи", каза Калчев.

Три аварии ще отстраняват днес служителите на ВиК. Заради теч до бл. 39, ЖК Дружба 1 и 2 част, ще останат без вода между 9 и 15 ч., както и живеещите на ул. "Васил Петлешков". Авария до бл. 16 на ЖК Добротица ще спре кранчето на половината квартал - частта към пътя за Варна.

Преодолян е проблемът със замътването на водата
netinfo

Изпомпване на пожарни хидранти по ул. "Отец Паисий". Снимката е на наш читател.