Премиерът би дузпи на вратарите на детски футболни отбори от Добрич
Премиерът би дузпи на вратарите на детски футболни отбори от Добрич / Дарик Добрич
Премиерът би дузпи на вратарите на детски футболни отбори от Добрич
44898
Премиерът би дузпи на вратарите на детски футболни отбори от Добрич
  • Премиерът би дузпи на вратарите на детски футболни отбори от Добрич

Премиерът Бойко Борисов демонстрира как се бие дузпа по време на откриването на новото футболно игрище в Добрич. Той се изправи на бялата точка срещу вратарите на детските тимове на ФК "Изида" и ПФК"Добруджа", но не успя да отбележи гол.

Игрището е един от обектите, които Общинският съвет определи да се изградят със заема от 10 млн.лева, изтеглен от кметството за подобряване на инфраструктурата в Добрич, припомни зам.-кметът Иван Колев. Съоръжението, което се намира между зала "Добротица" и стадиона, струва 700 000 хил.лева. От тях 660 хиляди са били изхарчени за строително-монтажни работи, 30 хиляди - за технически проект и 10 000 - за строителен надзор. Игрището е построено за два месеца и половина, а изпълнител е фирма „М спорт". В дейностите са се включили общинско дружество „Устойчиви дейности и проекти" и фирма „А.С.А". Направен е терен със стандартни размери за футболно игрище, който обаче ще може да се ползва и за други спортове. Има осветление, изградени са съблекални и помощни помещения, направена е нова дренажна система. 

Обектът е 100% общински и ще се управлява и стопанисва от общинско предприятие „Спортни имоти". Безплатно ще се ползва от лицензираните спортни клубове в Добрич. Според Наредбата за стопанисване и управление на спортните обекти и терени - собственост на общината, гражданите ще могат да го ползват срещу приемливо заплащане, както е с всички останали спортни обекти на кметството, уточни Колев.

По време на откриването днес Бойко Борисов разпореди ГЕРБ-Добрич да осигури от парите за предизборната кампания средства за 1000 седалки за трибуните - общо около 10 000 лева. След церемонията се състоя футболна среща между децата от ФК"Изида" и ПФК"Добруджа".

В прикачения файл чуйте още от Иван Колев:

Премиерът би дузпи на вратарите на детски футболни отбори от Добрич
netinfo