Премиера на спектакъла „Тестостерон” в  добричкия театър
Премиера на спектакъла „Тестостерон” в добричкия театър / netinfo

Тази вечер от 19.00 часа е премиерата на новата постановка на Драматичен театър "Йордан Йовков" - "Тестостерон" от Анджей Сарамонович. Това една от най-поставяните полски пиеси. Режисьор е Стефан Спасов, познат като актьор от сцената и като водещ на ТВ предаването "Минута е много". В спектакъла участват само мъже - Валери Марков, Пламен Маринов, Владимир Трендафилов, Валентин Андреев-Рафе, Красимир Демиров и гостът от Варна Пламен Георгиев.

Анджей Сарамонович завършва кинорежисура в Майсторската школа на големия полски творец Анджей Вайда. Работил е като санитар, автомонтьор и спортен журналист и опитът му го превръща в успешен сценарист и драматург. Между 2001 и 2002 г. създава комедията "Тестостерон", а през 2004 г., по поръчка на директора на Народния театър във Варшава Ян Енглерт, пише втората си пиеса - "2 май".
Независимо, че възниква като кино-идея, комедията "Тестостерон" се появява първо на театрална сцена - театър "Монтовня", в средата на 2002 г. Филмовата премиера излиза едва през 2007 г.

Пиесата на Анджей Сарамонович бързо се превръща в театрален хит - още през първия си сезон е изиграна над 100 пъти, събира над 30 000 зрители и печели наградата за най-добра театрална комедия на Фестивала "Талия" в Тарнув.
Пиесата е играна и у нас - в столичния театър "Сълза и смях" и в Стара Загора.