Премиера на новата книга на Сашо Серафимов
Премиера на новата книга на Сашо Серафимов / Дарик Добрич

Поетът Сашо Серафимов ще представи новата си стихосбирка в Добрич. Премиерата е от 18.00 ч. в Огледална зала "Нели Божкова". В представянето ще участват Красимир Костадинов - саксофон и Георги Илиев - китара.

Книгата се нарича "Старците умират в края на света", дело на издателска къща "Жанет 45". Вече бе представена в Пловдив. За нея критикът Ангел Дюлгеров казва: "Стиховете на поета се сбогуват не само с колективните образи на обществото, но и с митовете на битието. Изтъкано от невероятния баланс на минало и настояще, тъмнина и светлина, сътвореното от поета чете с неподозирана досега жажда битието, оживява улиците с причудливи поетически образи, разказва истории, неразказани досега."

Сашо Серафимов е роден на 30 август 1953 г. в Добрич. Това е шестата му стихосбирка, издал е и детската книга "Объркани прикзки". Пиесата му "Шивачът на приказки има награда за драматургия за куклен театър на фестивала "Златния делфин". Стиховете му са превеждани на сръбски, турски, английски, словашки, немски. Член е на СБП.