Премиера на Феята Кандилка на добричка сцена
Премиера на Феята Кандилка на добричка сцена / Дарик Добрич

Премиера на новия спектакъл на Държавен куклен театър „Дора Габе” – Добрич „Феята Кандилка” ще се състои утре от 18 часа. Ще има две предпремиери – от 9.30 и от 10.30 часа. Автор на текста е Весела Фламбурари, режисьор е Даниела Христова, сценографията е на Наталия Гочева, а музиката – на Владимир Джамбазов.

„Това е нова българска драматургия и вторият ни спектакъл по произведение на Весела Фламбурари, след „Магия за злато”, който направихме миналата година”, сподели директорът на театъра Петър Петков.

„Пиесата разкрива голямата любовна история между един лунен лъч и една фея. Темата е за саможертвата и как любовта може да те отърве от най лошата магия. Посланието към децата е, че трябва да бъдем по-добри и да обичаме ближния. Куклите са специални – те светят, за първи път работим с такива”, каза режисьорът Даниела Христова.

В новата постановка са ангажирани актьорите Димитър Ялнъзов, Теодора Желева и Мирослава Демирева, които играят по няколко роли.

До края на годината е планирана още една нова постановка. През септември малките зрители ще могат да видят „Али баба и 40-те разбойници” – драматизация на Николай Бояджиев.

През 2015 година Даниела Христова ще постави на добричка сцена „Малката Баба Яга”. Петков съобщи още, че е поканил Красимир Ранков, който за първи път ще режисира куклена пиеса. Това е „Приказка за Стоядин” по Никола Русев. Това ще бъде мащабен спектакъл, истинска суперпродукция за театъра, с участието на всички актьори, заяви Петър Петков.