Преговарят за увеличение на заплатите на работещите в Е.ОН
Преговарят за увеличение на заплатите на работещите в Е.ОН / netinfo
Ръководството на E.ON България в момента води преговори за увеличение на заплатите на служителите в дружеството. Това съобщи новият директор човешки ресурси в компанията Бойко Димитрачков. От е.он изразиха увереност, че работниците няма да предприемат стачни действия, като тези в ЧЕЗ.

От E.ON признаха, че имат разногласия със синдикатите за договореното увеличение на заплатите с 28 процента. За момента нямаме основание да очакваме протестни действия, увери Бойко Димитрачков. От дружеството, което оперира в Североизточна България, потвърдиха, че от втората половина на годината въвеждат тримесечното отчитане на електромерите. Това няма да доведе до съкращения в компанията, тъй като отчитането в E.ON се извършва от външни фирми, обясни Манфред Пааш, председател на управителния съвет на компанията.

Все още не е ясно с колко процента ще се увеличи токът, разпределян от E.ON, тъй като е неизвестно какво увеличение ще поиска Националната електрическа компания за входната цена, каза Пааш. Той подчерта, че прекъсванията на мрежата са намалели и няма да има увеличение на авариите в Североизточна България. За 2007 година от E.ON са хванали общо 790 крадци на ток, като през тази година от дружеството обещаха контролът да бъде по-силен.