Предупреждават за силен вятър в Добрич
Предупреждават за силен вятър в Добрич / Дарик Добрич

Силен вятър ще духа в следващото денонощие, предупреждават от общината. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Варна от тази вечер до обяд на 1 януари вятърът от север отново ще се усили и през нощта на 31 декември ще достигне скорост 15-18 м/сек с пориви до 22-28 м/сек. На 1 януари в следобедните часове вятърът ще се ориентира от север-северозапад и постепенно ще отслабва.

От администрацията се обръщат към гражданите с призив да затворят прозорците на домове, офиси и балкони и да отстранят от тях всички неукрепени предмети, като антени, саксии и др. Съветват да не предприемаме излизания извън домовете си в случай, че това не е наложително с оглед на безопасността, защото съществува опасност от падащи предмети, дървета, сухи клони на дървета, ламарини и др.

Желателно е при токлкова силен вятър, движението да става далеч от сгради електрически, осветителни стълбове и дървета, а водачите на МПС да спират автомобилите на открито място далеч от електропроводи, осветителни стълбове и дървета.

В Добрич ще бъде студено в следващите 2 дни с градуси под нулата. Минималните ще достугат до -14, максималните до -5. Очаква се да превали слаб сняг, но снежна покривка навярно няма да се образува и ще остане сухо.