Предучилищното обучение за 5-годишни няма да е проблем за Добрич
Предучилищното обучение за 5-годишни няма да е проблем за Добрич / Дарик Добрич

Задължителното предучилищно обучение от 5-годишна възраст, което започва да се въвежда от новата учебна година, няма да е проблем за Добрич, увери началникът на отдел „Образование" Нейчо Нейчев. По думите му в oбщината има достатъчно училища и детски градини, които ще могат да поемат всички деца. В зависимост от желанието на родителите, 5-годишните ще се обучават в полудневни или целодневни групи. Предварителните проучвания показват, че родителите са по-спокойни, когато децата им са обхванати в целодневен режим, отбеляза Нейчев.

23 нови групи с 618 деца ще бъдат разкрити в градините на Добрич през новата учебна година. По-голямо е натоварването в централната градска част, но никъде няма да има групи с над 26 деца, увери Нейчо Нейчев. Като цяло се отчита лек ръст на децата в градините, които сега са над 2 500.

Направена е организация за работата на детските градини през летния сезон. Разкрити са над 25 дежурни групи, които се посещават от над 650 деца. В сравнение с минали лета броят на децата е по-голям, отчитат от отдел „Образование".

Вече са приключили ремонтите в 9-а и 10-а градина и те ще отворят врати през месец август. Междувременно са започнали ремонтните дейности в 8-а градина.

Предучилищното обучение за 5-годишни няма да е проблем за Добрич
netinfo

Детска градина 9 - обновена, санирана и готова да поеме възпитаниците си от август