Предстои 13-тия семинар Селското стопанство и всичко за него
Предстои 13-тия семинар Селското стопанство и всичко за него / netinfo
Фермери от цяла България се събират на тринадесетия Национален аграрен семинар "Селското стопанство и всичко за него". Форумът се организира от 4 до 6 декември в курорт "Златни пясъци" от Добрички панаир АД с изключителното съдействие на Министерството на земеделието и продоволствието, ДФ "Земеделие" и Националната асоциация на зърнопроизводителите. 

В първия ден на семинара представители на аграрното министерство ще запознаят участниците с Програмата за развитие на селските райони, а от ДФ "Земеделие" ще представят условията и процедурите за кандидатстване по Програмата.

Ще се проведе кръгла маса на тема "Перспективи, предимства и недостатъци на българското земеделие на европейския пазар". Участници в нея ще бъдат представители на Министерството на земеделието, ДФ Земеделие, браншови организации и асоциации, земеделски кооперации и производители.

На 4 декември "Добрички панаир" ще връчи призовете си за Агробизнесмен на Добруджа’2007 и Земеделска кооперация на Добруджа’2007, а Националната Асоциация на Зърнопроизводителите ще отличи „Зърнопроизводител на България за 2007 година”. Критериите, по които са оценявани номинираните, са обработваеми площи, машинно-тракторен парк, социална политика и получени резултати.

През втория и третия ден участниците в семинара ще бъдат запознати с новостите в селскостопанския сектор.

До момента участие в семинара са потвърдили 98 души, свързани с българския аграрен бизнес, което го прави един от най-големите форуми от този характер в страната.