Представят живота и обучението в професионалните гимназии
Представят живота и обучението в професионалните гимназии / Дарик Добрич

Дни на професионалното ориентиране ще се проведат в Добрич. Инициативата е на Министерството на образованието, младежта и науката и е част от кампания "Участвам и променям" на професионалните гимназии в Добрич и "Форум на ученическите съвети".

В конференция от 14.30 ч. в голямата зала на община град Добрич ще бъдат представени дейностите на ученическите съвети към професионалните гимназии по един по-атрактивен начин - под формата на презентация за живота в училище.
Мултимедията ще бъде показана пред ученици от 7 и 8 клас от училищата в Добрич. Целта е да им бъде предоставена актуална информация за професионалните училища и това, което те предлагат като обучение в сферата на средното образование.

Съдействие за форума са оказали от Регионалния инспекторат по образование и ресорния отдел в общината. Организатор е Общинският център за кариерно развитие, който е своеобразна постоянна информационна ученическа и кандидатстудентска борса. Той се намира в бившия партиен дом, на ул."Независимост" 7, етаж 12.

Центърът за кариерно развитие предлага още едно събитие до края на месеца, съобщават оттам. Традиционната ежегодно провеждаща се Панорама на средните училища в град Добрич ще се състои на 25 април в централното фоайе на Младежки център "Захари Стоянов".