Представят три нови български филма в Добрич
Представят три нови български филма в Добрич / Дарик Добрич

Три нови български филмови продукции гостуват на добричкото кино "Икар" от днес до неделя. Те ще бъдат представени от авторите им и участващи в тях артисти. Прожекциите на панорамата, наречена "Уикенд на българското кино" са всяка от трите вечери от 19.00 ч..

Днешният филм се нарича "Дървеното езеро", режисьор е Ясен Григоров, участва Стоил Атанасов. Лентата представя разговор с различни хора с въпроси: Как се представяме и как живеем със собствените си имена? Как разказваме спомените си и какво помним въобще? Как отстояваме идеите си и какви са нещата, в които вярваме?

В събота се показва документалният филм "Опасни игри" на фотографа Темелко Темелков. Очаква се той да присъства на премиерата, казват от киното. Главна героиня е Христина Тушева - шампионка по бокс, стилист, модел на „Плейбой", автор на онлайн изданието Rich Guys Hunter. "Опасни игри" е поглед отвътре към нейната история - как от пълно дете се превръща в изкушаваща секси икона; откровен разказ за силата на духа и волята за успех.

Неделната прожекция е на лентата "Малък-Голям", която спечели ‎наградата на критиката на 30-то издание на фестивала "Златна роза" през октомври т.г.. Тя е отново на режисьора Ясен Григоров, който ще гостува в Добрич за премиерата. Заедно с него ще бъде и фолк-звездата Деси Слава, която след филма ще пее за зрителите и ще се срещне с феновете си.
"Малък-Голям" е музикален филм, смесващ несъвместими стилове на фона на живия разговор между членовете на разпаднала се траш метъл група. Специално заснети за филма музикални клипове на български изпълнители илюстрират историята й, а звездата Деси Слава разказва за връзката си с член на групата.